top of page
RichardWagner.jpeg

OPERA i Provinsen

Opera i Provinsen blev stiftet af kgl. operasanger Børge Nielsen. 
Han modtog i 2011 Odsherred Kommunes Kulturpris for sit store
arbejde med at bringe opera ud til folket.

Opera i Provinsen er en selvejende institution, oprettet i 2002 med det formål at producere og formidle god klassisk opera og opføre dem på dansk i så minimalistisk regi, at de lader sig opføre på mindre og utraditionelle steder, hvor opera ellers sjældent eller aldrig vil nå ud. Derfor bruger vi ikke et stort orkester, men alene et koncertflygel som musikkilde, og scenografien er minimalistisk. Dermed er sangen virkelig i focus.

Opera i Provinsen er en kulturproducent, der afsætter sine produktioner
til kommuner, kulturelle foreninger og andre arrangører 


Vi opererer på et kunstnerisk niveau, der har medført finansiel støtte til vore produktioner fra såvel offentlige som private institutioner, virksomheder og fonde. Den selvejende institution er hjemmehørende i Odsherred og er registreret med CVR 29046689.

 

Opera i Provinsen ledes til daglig af kreativ direktør, kunstnerisk leder og instruktør Anna-Louise Herskind Porret i samarbejde med dirigent og musikalsk leder Jonas Viggo Pedersen.

Opera i Provinsens første engagement var en mindekoncert for Giuseppe Verdi i anledning af 100 året for hans død i 2002. Det blev til en koncert med de største ensembler fra et righoldigt udvalg af Verdis operaer. Koncerten udløste Dragsholm kommunes kulturpris. Opera i Provinsen har siden fulgt succesen op og produceret såvel store som små operaforestillinger, der er opført i Danmark og udlandet.

bottom of page